آزمون عرق در کودکان یک روش تشخیصی است که برای تشخیص برخی از بیماریها و اختلالات، به خصوص در کودکان، استفاده میشود. این آزمون به عنوان یکی از روشهای تشخیصی جایگزین استفاده از خونگیری مستقیم مورد توجه قرار میگیرد، به خصوص زمانی که خونگیری مستقیم از کودک دشوار یا غیرممکن است.
در این آزمون، ابتدا محلی از بدن کودک که معمولاً پشت دست، بازو یا سر است، با استفاده از الکل تمیز میشود. سپس یک پتون کوچک و نوک تیز، معمولاً به نام “نوکه”، به پوست کودک نشانه میشود. پس از این کار، نوکه را درون یک دستگاه خاص، معمولاً به نام “ماشین عرقسنجی”، قرار داده و معمولاً به مدت چند دقیقه به عرقسنجی ادامه میدهند. سپس دستگاه مقدار عرق تولید شده را اندازهگیری میکند.
آزمون عرق به طور خاص برای تشخیص بیماریهایی نظیر تعفن تعریق (تعفن عفونی)، بیماریهای مربوط به هیپوتیروئیدیسم (کمفعالیت تیروئید)، بیماریهای خودایمنی، و برخی از اختلالات متابولیک مانند فیبروزیس سیستیک (CF) استفاده میشود. این آزمون معمولاً به کودکانی که نشانههایی از این بیماریها دارند یا در معرض خطر ابتلا به آنها هستند، توصیه میشود.
اگر پزشک شما تست عرق را توصیه کرده است، مهم است که به دقت راهنماییهای پزشک را دنبال کنید و در صورتی که هرگونه سوالی دارید، با پزشک خود مشورت کنید.